jan
24

De vier beste eetkamer stoelen

geplaatst op januari 24th 2017 in Algemeen & Inspiratie met 0 Comments

de vier beste eetkamerstoelen

De vier beste eetkamer stoelen.

De vier beste eetkamerstoelen ? Je vindt een stoel mooi of niet. Je zit er goed in of niet… Veel hangt af van je persoonlijke voorkeur natuurlijk, maar er zijn zeker enkele dingen om van te voren eens over na te denken…

Zitcomfort?

Als je gewend bent om lang te tafelen dan heb je het wel eens meegemaakt, op restaurant of zo… Er zijn van die stoelen waar je liever snel weer uit bent. Te hard, een te rechte rug, te hoog of te laag. Let er dus steeds op bij de keuze van een eetkamerstoel dat de zithoogte ook is afgestemd op de hoogte van je tafel. Een doornsnee tafelhoogte bedraagt 76 cm. Als je recht op je stoel zit, en je houdt je armen onder een hoek van 90°, dan liggen je polsen gelijk met het tafelblad. Natuurlijk is iedereen net een beetje anders, maar het zijn ‘jouw’ stoelen toch…

TIP: ‘controleer de hoogte van je tafel en stem de zithoogte van je stoel hierop af’.

Een stoel met een te rechte rug hindert je bewegingsvrijheid en is oncomfortabel. Zorg dat de stoel je toelaat een beetje naar achteren te neigen. Een harde zitting zal je ook op den duur gaan vervelen als je lang moet zitten.
Denk er zeker over of je het leuk vindt om een stoel met armsteun te kiezen. Doorgaans zit je hier langer en comfortabeler op dan op een stoel zonder armsteun. Maar niet iedereen kan dit appreciëren. Soms is een mix van hetzelfde type stoel, met en zonder wel een leuke combinatie.

Onderhoud?

Leder, hout of kunststof zijn natuurlijk makkelijk te onderhouden materialen. Vaak bestaat er de angst om te kiezen voor een stoffen bekleding omwille van het onderhoud, de schrik voor vlekken op de stof. Er is echter niets zo comfortabel en aangenaam om te zitten als een stoffen bekleding. Wil je de stof optimaal beschermen voor vuil, overweeg dan een ‘Scotchgard deco’ behandeling. Het is een vochtwerende bescherming voor kleding, schoenen en meubilair. Vlekken hechten minder makkelijker aan de stof en kunnen hierdoor verwijderd worden, waardoor de bekleding langer mooi en nieuw oogt.

TIP: ‘geef stoelen met een stoffen bekleding een bescherming met Scotchgard, zodat ze langer mooi en nieuw blijven uitzien’.

Je wil ook liefst geen krassen en strepen op je parketvloer krijgen door het geschuifel van de stoelen. Veel stoelen kunnen bij de aankoop reeds worden uitgerust met diverse glijders. Nylon glijders voor een tapijtvloer, viltgeleiders voor een parket of natuursteen vloer. Indien je het niet bij de bestelling kan kiezen, dan zijn er voldoende producten die je los in de handel kan verkrijgen en onder de stoelpoten kan bevestigen.

TIP: ‘plaats nylon of viltgeleiders onder de stoelpoten ter bescherming van je vloer’.

Om je alvast even op weg te helpen, maakten we alvast een selectie van 4 goede eetkamerstoelen.

Kuipstoel model 70

Eetkamerstoel model 45

Coral

Softshell side Chair

IDEE-M Interieurarchitecten
Author: IDEE-M Interieurarchitecten

Interieurarchitect

    Interieurarchitect

    We horen graag uw reactie

    MENU