jul
01

ook je tuin is een deel van je interieur!

geplaatst op juli 1st 2016 in Algemeen met 0 Comments

tuinontwerp

Ook de tuin is een deel van je interieur!

Van een zomer gesproken…! Ik heb dit jaar nog niet vaak van het nieuwe tuinontwerp kunnen genieten in een warme zomerzon… Vanzelfsprekend verzeil je dan meer binnen dan buiten. Daarom heb je misschien iets aan enkele tips om toch dat open en ruimtelijk gevoel van het ‘buiten zijn’ een beetje naar binnen te trekken? Je buitenruimte mee betrekken in je interieur zorgt bovendien voor een ruimer binnengevoel. Ook al heb je geen woonruimte als een keizer…. Toch haal je er voordeel uit om ‘binnen’ en ‘buiten’ zoveel mogelijk in elkaar te laten overvloeien. Hoe doe je dat? Ik plaats enkele aandachtspunten waar je rekening mee kan houden…
 • Kies voor grote glaspartijen die aan je tuin grenzen tijdens het ontwerpen van je woning. Kan je niets meer wijzigen? Haal dan zeker zware overgordijnen van je raampartijen weg. Ze blokkeren de lichtinval en het zicht naar je tuin.
 • Kies het juiste raamprofiel en systeem. Een schuifraam laat je toe om het geheel open te laten staan en meer contact te krijgen met de buitenruimte. Vleugeldeuren staan in geopende toestand in de weg en nemen plaats in. Indien mogelijk opteer je voor ‘verzonken’ geleidingsprofielen die volledig in je vloer verdwijnen.
 • Probeer bij de keuze van je vloer ‘binnen’ een product te kiezen dat je eveneens voor een gedeelte buiten zal toepassen. Op deze manier loopt je vloeroppervlak naadloos van ‘binnen’ verder naar ‘buiten’. Dit creëert een enorm verruimend effect. Indien je niet dezelfde tegel of houtsoort die je binnen gebruikt ook buiten kan toepassen, zorg dan dat de afmetingen, legpatroon en het kleurtimbre overeenstemmen.
 • Creëer een ‘overgangs zone’! Ga niet meteen achter het raam tekeer met veel groen, maar laat het binnen ‘geleidelijk’ overvloeien in het buiten. Hoge begroeiing en volumineuze planten breng je naar het einde en de zijden van de tuin toe. Zo zorg je voor ‘perspectief’.
 • Kies voor tuinmeubilair dat aansluit met de stijl van je interieur. Pleeg geen stijlbreuk tussen ‘binnen en buiten’. Je tuinmeubilair zal uiteraard bestand moeten zijn aan de weersinvloeden en vooral makkelijk in het onderhoud.
 • Vergeet de verlichting niet! Denk niet in termen van ‘binnenverlichting’ en ’tuinverlichting’, maar beschouw ‘licht’ als een tool waarmee je ‘boetseert’ en hierdoor accenten legt die ‘diepte en perspectief’ aan het geheel geven. Je kan bijvoorbeeld een lange LED-lichtlijn in je interieur laten verder lopen in je tuin.
 • Tenslotte: ‘Keep it simple’… Als liefhebber van een mooi interieur heb je vast wel honderd goede iedeeen, maar focus je beter op de realisatie van één of twee sterke elementen!
IDEE-M Interieurarchitecten
Author: IDEE-M Interieurarchitecten

Interieurarchitect

  Interieurarchitect

  We horen graag uw reactie

  MENU