slaapkamer
slaapkamer
keuken
keuken
TV-hoek

woning renovatie SN genk – limburg

Een minimum aan afbraak. Maximum ruimtegevoel.

In deze woning renovatie te Genk namen we de woonruimte, keuken, slaapkamer met dressing en de badkamer onder handen. Ons uitgangspunt in dit woonverhaal was om met een minimum aan structurele ingrepen de woning  te laten beantwoorden aan de gewijzigde woonwensen van de opdrachtgevers. In de woonruimte werd een niet-dragende wand uitgebroken en vervangen door een kastenwand die aan de twee zijden benut kan worden. Enerzijds als keukenwand en anderzijds als vestiairekast. Zo werd de muurdikte opgenomen in de kastruimte. Een lage wand tussen de eetkamer en zithoek hebben we eveneens verwijderd en vervangen door een centraal meubel. Dit volume is aan één zijde benut als ‘home-office’ en herbergt een laptop, enkele classeurs en de diverse routers… De deurpanelen van dit meubel zijn zwenkbaar en bijgevolg niet storend in geopende toestand.  De meubelvolumes zijn voorzien van een indirecte verlichting. Zo kunnen we, mits een minimum aan breekwerk toch extra licht in de woning integreren. De slaapkamer zou een plaats van rust worden en een gevoel van luxe oproepen. Een geïntegreerde dressing, netjes onttrokken aan het oog werd functioneel ingedeeld. In de badkamer heeft het bestaande hoekbad plaats geruimd voor een ruime inloopdouche met infrarood panelen. Er zijn geen zichtbare grepen in het design, maar het geheel oogt minimalistisch en toch ‘warm’ door gebruik van weloverwogen materiaalcombinaties.